Dobrého koření není nikdy dost, proto rozšiř své zásoby o tento jedinečný prášek z papriček Pasilla. Velmi jemná pálivost z něj dělá skutečně univerzální koření. Využití totiž najde při přípravě mnoha pokrmů a mexických specialit!
Více
Pasilla chilli prášek 10 g
Chuť a vůně
sladká chuť s tóny bobulovin, příjemná zemitá vůně
Pálivost
2500 SHU
Použití v kuchyni
Díky nízké pálivosti a sladké chuti je využití koření opravdu široké. Pasilla se hodí jak k ovoci nebo medu, tak ke slaným pokrmům. Perfektně doplní recepty z kachního nebo jehněčího masa a současně tvoří harmonii s mořskými plody nebo houbami.
Lehká pálivost zaručí, že si na tvém jídle pochutnají větší i menší milovníci chilli. A co jim tedy můžeš připravit? V podstatě jakýkoliv svůj oblíbený recept. Pokud ti ale můžeme poradit, najdi inspiraci v mexické kuchyni. Samotná paprička Pasilla z Mexika pochází a je tak typická pro celou řadu receptů. Můžeš tedy zkusit připravit burrito, quesadillu nebo enchiladas.
Země původu
Mexiko
Temný prášek, který nabízí jedinečnou jemnost
Ve srovnání s jiným chilli kořením má Pasilla krásnou tmavou barvu, kterou propůjčuje i připravovaným pokrmům. Navíc se nemusíš bát při jeho dávkování. Pálivost 2500 SHU toto koření řadí na spodní příčku Scovilleho stupnice pálivosti.
Pokud se v hodnotách pálivosti příliš neorientuješ, můžeme ti Pasillu srovnat s jinými, možná známějšími papričkami. Jalapeño je ve srovnáním s touto jemnou chilli papričkou dvojnásobně až čtyřnásobně pálivější. A například Habanero je ostřejší dokonce až 140x !
Jestli máš chilli rád, ale nepotřebuješ zkoušet své limity, pak by chilli prášek z Pasilly ve tvé kuchyni rozhodně neměl chybět.