Tento prášek je vyroben z červené varianty papričky Jalapeño. Ta má - na rozdíl od té zelené - výraznou a plnou chuť. To je dáno skutečností, že červené papričky jsou již dozrálé a nesou tak v sobě sladkou, paprikovou chuť. Krásná barva, optimální pálivost – to je koření Red Jalapeño.
Více
Red Jalapeño chilli prášek 10 g
Chuť a vůně
sladká papriková chuť i vůně
Pálivost
10 000 SHU
Použití v kuchyni
Používáš při vaření mletou papriku? Pak ji dej zase zpátky do šuplíku a nahraď ji tímto kořením. Barvou a chutí ji dost připomíná, nicméně svou charakteristickou pálivostí dodá jídlu to, co hledáš.
Využít ji můžeš při dělání omáček nebo sals, při přípravě masa na burgry nebo guláše. Dále se hodí ke kuřecímu masu a do všech mexických pokrmů. Pokud tohle jídlo budeš servírovat blízkým, ujisti se ale, že mají rádi chilli. Ačkoliv je tato paprička na Scovilleho stupnici relativně nízko, její chuť je výrazně hřejivá a pro spoustu smrtelníků může být výzvou.
Země původu
Španělsko
Paprička, která se podívala do vesmíru
Jalapeño jsou jedny z nejznámějších papriček a tvoří jakýsi pomyslný most mezi milovníky ostrých jídel a nesmělými začátečníky. Pokud o oblíbenosti této papričky ještě pochybuješ, pak bys měl vědět, že se jedná o jediné chilli, které se kdy dostalo za hranice planety země.
Stalo se tak v roce 1982, kdy si ji s sebou vzal na palubu jeden z členů posádky Columbia Space Shuttle. Tady vidíš, že se jedná o skutečně mimořádnou papričku a tohle koření bys měl rozhodně mít!